Juhani Pietilä / Blogi / Asiaa FemtoLasik®-menetelmän leikkaustuloksista

Blogi

03.05.2013

Asiaa FemtoLasik®-menetelmän leikkaustuloksista

Sivuillani mainitsen, että yli 98 % FemtoLasik®-menetelmällä leikatuista potilaistamme päätyy taittovirhetasolle -0,50 D ja +0,50 D välillä. Toisin sanoen lähes kaikki FemtoLasik®-leikkauksessa käyneet saavuttavat näöntarkkuustason, joka on luokkaa 1.0 tai jopa parempi. Tämä on tavoitetaso, johon pyrimme – ja jonka erittäin hyvin myös saavutamme.

Vuoden sisällä uusimme leikkaustakuun nimissä siis noin 2 % leikkauksista – nämä ovat pääasiallisesti edellä mainitun toleranssin ulkopuolelle jääneitä tapauksia. Parin vuoden sisällä teemme uusintaleikkauksen kuitenkin noin 5 %:lle asiakkaistamme, eli hieman isommalle osalle. Joskus siis teemme uusintoja myös jo ”hyvin näkeville”, joista tuo 3 %:n lisäys koostuu. Pääasiallisesti tähän joukkoon kuuluvat ne, joilla näkö on jäänyt hieman miinuksen puolelle. Heillä näköä fiksataan lähemmäksi nollaa.

Maailmalla ei välttämättä edes suostuta uusimaan leikkauksia, jotka menevät ±0,5 D -marginaalin sisään. Omasta mielestäni asiassa on kuitenkin hyvä edetä asiakkaan kokemuksenkin mukaan, koska hän on oman näkönsä paras asiantuntija. Näkeminenhän on hyvinkin yksilöllistä.