Juhani-Pietila-laserleikkaus
Juhani Pietilä / Laserleikkaus

Laserleikkaus

Nykyisin taittovirhekirurgian avulla pystytään korjaamaan liki- ja kaukonäkö sekä hajataitteisuus. Myös ikänäkökorjaus voidaan tehdä. Onnistuneen taittovirhekirurgisen leikkauksen jälkeen on mahdollista elää kokonaan ilman silmälaseja.

FemtoLasik®-menetelmällä leikattu henkilö voi odottaa liki täydellistä leikkaustulosta. Leikatuista potilaistamme yli 98 % päätyy taittovirhetasolle -0,50 D ja + 0,50 D välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että näöntarkkuus ilman lasikorjausta on tasoa 1.0 tai jopa sen yli.

FemtoLasik®-toimenpide koostuu kahdesta eri laserilla tehtävästä operaatiosta. Femtosekuntilaserilla tehdään ensin sarveiskalvon pintaan 90 mikrometrin paksuinen läppä, jonka jälkeen sen alle tehdään varsinainen silmän muotoilu excimer-laserilla. Koko toimenpide suoritetaan täysin lasereiden avulla, mikä onkin nykyään suosituin ja turvallisin tapa tehdä taittovirhekirurginen leikkaus. Tarkempaa tietoa mm. esitutkimuksesta, leikkauksesta ja sen riskeistä, leikkauskokemuksista, hinnoista ja leikkauksiin käytettävästä tekniikasta löytyy osoitteesta www.femtolasik.fi.

Myös ikänäkö voidaan korjata

Ikänäön leikkausmahdollisuus saattaa olla monelle hieman vieraampi asia. Ikänäköä korjatessa leikkauksessa on tarkoituksena jättää toinen, ns. ”ei-johtava” silmä hieman miinukselle, jotta ikänäkö – tai myös aikuisnäöksi kutsuttu lähinäön heikkeneminen – saadaan hoidetuksi.

Suomalaisilla ikänäkö alkaa vaivata keskimäärin 43-vuotiaana, jolloin tarvitaan usein ensimmäiset lukulasit. Lasien voimakkuus on yleensä +1.00 D, minkä vuoksi monet hankkivat ensimmäisiksi lukulaseikseen ns. tiimarilasit.  FemtoLasik®-toimenpide poistaa tämänkin tarpeen.