Juhani Pietilä / Blogi / Merkkitapahtuma: 40 000 silmää leikattu, monia vielä edessä!

Blogi

24.06.2015

Merkkitapahtuma: 40 000 silmää leikattu, monia vielä edessä!

Parisen viikkoa sitten sain kunnian tehdä 40 000. silmäleikkaukseni. Koen että olen saanut olla tekemässä erittäin mielenkiintoista työtä kaikkien näiden vuosien ajan. Otetaanpa lyhyt katsaus menneisiin vuosiin.

Silmälääkärin urani ensimmäisen silmäleikkauksen tein 1.9.1977 Mikkelin keskussairaalassa. Mikkelistä siirryin noin vuoden päästä Ruotsiin Bodeniin, Norrbottenin läänin keskussairaalaan. Asuin perheeni kanssa Ruotsissa vuodet 1978–87 tehden tuhansia leikkauksia. Toimin keskussairaalassa aluksi silmälääkärinä ja myöhemmin myös ylilääkärinä. Muutimme takaisin Suomeen 80-luvun lopussa, ja vuonna 1991 aloitin taittovirheleikkaukset ensimmäisenä Suomessa. Aluksi tein taittovirheleikkauksia mm. kaihileikkausten ohessa, mutta 1990-luvun puolenvälin jälkeen olen keskittynyt lähinnä taittovirheleikkauksiin.

Olen ollut siinä mielessä onnellisessa asemassa, että olen päässyt leikkaamaan myös ulkomailla lukuisilla silmäklinikoilla. Näitä klinikoita on ollut muun muassa Omanissa, Kuwaitissa, Virossa, Latviassa, Espanjassa ja Saksassa. Matkoilta olen saanut arvokasta kokemusta työtäni varten mutta myös monia hyviä ystäviä.

Alla vielä kuva merkkitapahtumasta. Matka jatkuu!